Снимка: Reuters

Новото поколение на Audi A3 се забави с повече от година заради скандала с манипулираните дизелови двигатели. В крайна сметка председателят на Управителния съвет на компанията Брам Шот е дал "зелена светлина" и моделът ще се появи в началото на 2020 г., съобщава Autocar, като разкрива подробности за автомобила.

Друга причина за забавянето на четвъртата генерация на A3 е решението на Audi да даде приоритет на развитието на своите чисто електрически модели от семейството E-tron. Заради това автомобилът е бил преработен в движение, но това няма да се отрази по никакъв начин на качествата му.

"Новото Audi A3 е по-добро във всяко едно отношение, но най-вече в интериора, който предлага лукс и технологии, достъпни досега само за моделите от най-висок клас. Подобрихме всичко, а последните тестове показват, че това ще бъде най-доброто предложение в сегмента", коментира представител на компанията от Инголщад.

Автомобилът е получил много смел външен вид, който го свързва с по-малкото A1, както и с Q3. Той е изграден на платформата MQB на Volkswagen Group, като в конструкцията му са използвани олекотена стомана и алуминий.

Благодарение на това е намалено теглото, а също така вибрациите и шума в купето. Шасито позволява използване на хибридни двигатели - както стандартни, така и plug-in, а също така и интегрирането на цифрови технологии и автономни системи за управление с мрежа 5G.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase