С годините навигационните услуги на Google стават все по-полезни - показват ни трафика, къде е най-близката бензиностанция, най-прекият път... Но все още има моменти, когато шофьорите трябва да разчитат и на собствения си разум.

В това се убедиха над 100 американци, бързащи с колите си за международното летище в Денвър, Колорадо, и озовали се вместо там в огромно кално поле, затънали в калта, съобщава историята им AutoMedia.bg.

Шофьорите искали да избегнат огромното задръстване, образувало се по основния път към летището. Google Maps ги пренасрочил по черен път, който лека-полека ставал все по-кален. Независимо от това стоте шофьори продължили по него - първите, защото нямало как да се върнат, а останалите - просто следвайки първите.

Накрая цялата колона се оказала затънала и блокирана в средата на поле в нищото. Вместо обещаните от приложението 23 минути, пътуването им продължило над три часа и половина. Част от пътуващите в резултат изпуснали полетите си.

От Google коментираха, че макар да правят всичко възможно да дават най-добрите указания, все пак могат да изникнат непредвидени обстоятелства като например дъждове. "Препоръчваме на всички шофьори да спазват местните закони, да внимават и да използват собствената си разумна преценка, когато карат", каза говорител на компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase