Снимкa: YouTube

Илон Мъск вече трета година обещава да пусне първия електрически пикап, но въпреки това подобна машина все още не се е появила в гамата на Tesla. За сметка на това обаче шведската изобретателка Симона Херц със собствените си ръце превърна своя Tesla Model 3 в пикап.

Машината получи името Truckla и дори си има рекламно видео, което набира популярност в интернет. Само, че пикапът е направен само в един екземпляр и няма как да бъде закупен, въпреки че предизвика сериозен интерес.

Самата Симона е известна като "Кралицата на глупавите роботи". Тя създава различни механизми, които на пръв поглед трябва да изпълняват необичайни домашни задачи, но честно казано - в повечето случа ине им се получава. Това обаче не притеснява шведката и тя заснема своите проекти на видеа, които публикува в интернет.

В своя кана в YouTube Симона е качила 30-минутен документален филм, в който разказва как е направен пикапът.  Трябва да се отбележи, че шведката и нейните помощници обръщат особено внимание на безопасността и функционалност при преработката на Model 3 в пикап.

Видео за нестандартния пикап вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase