Трудно бихме си представили боксовата легенда Мохамед Али зад волана на Alfa Romeo Spider, най-малкото защото половината му тяло ще стърчи навън, но той е притежавал такъв автомобил, макар и да не го е карал много.

В момента в Щатите се продава точно Spider-ът на Али от 1976, като цената му е 39 900 долара без данъци и такси. Колата е Spider Veloce Series II за американския пазар и има интересна история и се продава от Moto Exotica в Сейнт Луис, Мисури.

Всъщност, Али не е искал да купува Alfa Romeo. Той и приятелят му Тим Шанахън били тръгнали да купят нов Rolls-Royce за боксьора, а любовта на Мохамед към тази британска марка е вече легендарна, докато Али живеел в Чикаго. Двамата търсели Corniche за Али и Mercedes SL за съпругата на Мохамед – Вероника Порче.

Обаче се оказва, че в момента няма нито един SL и дилърът предлага въпросната Alfa като алтернатива. Али се съгласява, но когато колата е доставена в дома му се появява нов проблем. Оказва се, че Вероника не може да кара автомобил с механична трансмисия, а и не иска да се научи. Мохамед също ползва италианската кола много рядко, като така тя общо взето престоява в гаража и от време на време зад волана сяда някой от асистентите на боксьора.

След известно време Али научава, че колата на Шанахън се е повредила и веднага му подарява Alfa-та. Шанахън е вторият й собственик над 40 години, след което я продава на Moto Exotica.

Пробегът на този Spider е около 80 000 мили, не е реставрирана и е в сравнително добро състояние. Освен това се продава и с оригиналните й документи, където присъства подписът на Мохамед Али като първия й собственик.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase