Снимкa: Ford

Компания Ford представи следващото поколение на кросоувъра си Kuga. Моделът е преминал на нова платформа, получил е дизайн в стила на новия Focus, цяла гама хибридни силови агрегати и напълно нов салон с таблет на предния панел и цифрови уреди.

Новият Ford Kuga е построен на модулната платформа C2, която е в основата на четвъртото поколение на Focus. Твърдостта на каросерията е увеличена с 10%, но теглото е намалено с 90 кг. в сравнение с предишната генерация.

Кросоуърът е с 89 мм по-дълът и с 20 мм по-нисък спрямо предшественика си. С 23 мм е увеличено разстоянието между двете оси, като това е довело и до увеличаване на пространството в салона.

Гамата двигатели за европейския пазар включва 1,5-литров бензинов турбомотор с мощност 120 или 150 к.с., като и два дизела - 1,5-литров със 120 к.с. и 2,0-литров със 190 к.с.. Те могат да работят с 6-степенна механична скоростна кутия или с автомат с 8 предавки. Задвижването е предно или към четирите колела.

В компанията ударно залагат на хибридните модификации, в чиято основа са бензинови мотори. Те са стандартни или плъг-ин (зареждащи се от мрежата). Има и хибриден вариант на базата на дизелов двигател.

Още информация и снимки четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase