снимка: Ройтерс

Илон Мъск представи електрическия спортен автомобил с висока проходимост Model Y на събитие в Калифорния, предаде Bloomberg.

Компактният джип, разработен на същата платформа като Model 3, ще дебютира първо във версия с дълъг пробег от 300 мили (482 км) на цена 47 000 долара. Стандартна версия, която ще бъде пусната на пазара през 2021 г., ще струва 39 000 долара, съобщи главният изпълнителен директор на компанията при представянето на моделите в дизайн студиото на концерна в Хаутърн, Калифорния, пред тълпа от фенове и потребители на Tesla.

Бързото производство на Model Y ще бъде от ключово значение за запазването на инерцията на Model 3, по-евтиния седан, който катапултира Tesla в класациите за продажби и помогна на компанията да отчете тримесечна печалба за пръв път. Оттогава Мъск извърши серия от обезпокоителни ходове с цел да понижи цените на все още скъпата линия, за да компенсира намаляващите данъчни стимули в САЩ.

Model Y ще се присъедини към Model 3, Model S и Model X в магазините, които компанията реши тази седмица да останат отворени. Тъй като американците все повече заменят седаните си за сметка на кросоувъри и джипове, най-новото допълнение към продуктовата гама на Tesla ще играе решаваща роля в бъдещите продажби. Мъск каза, че стандартният Model Y ще има пробег от 230 мили.

 

Продължението на материала четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase