Снимка: Reuters

Компанията BMW ще плати 800 млн. евро, за да получи част от на най-популярния футболен клуб в Германия - "Байерн" (Мюнхен), като ще измести Audi, съобщава изданието Manager Magazin.

Преговорите между двете страни са стартирали още през 2018 г., като се предвижда партньорството да стартира през 2025 г. В момента Audi притежава 8,33% от акциите на "Байерн", а други 16,67% са собственост на компаниите "Алианц" и "Адидас". Останалите 75% са разпределени между членове на клуба.

Спорен информациите, супервайзърът и член на Борда на "Байерн" - Едмунд Щойбер, вече е потвърдил за бъдещето сътрудничество между двата гиганта, като със сумата от 800 млн. евро BMW ще изкупи акциите на Audi, чийто контракт с футболния клуб изтича през 2025 г.

В основата на сделката е бившият член на Съвета на директорите на BMW - Маркус Дюсман, който през миналото лято трябваше да стане изпълнителет директор на Audi, но баварският концерн попречи на назначието му. Именно Дюсман е провел преговорите между BMW и футболния клуб.

Президентът на "Байерн" Ули Хьонес на свой ред официално потвърди, че се водят разговори между клуба и BMW. Бившият футболен национал на Германия очаква решение по въпроса да бъде взето в "близките месеци".

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase