Снимкa: Reuters, архив

Според глобално проучване на Renault-Nissan-Mitsubishi, две трети от представителите на малкия бизнес, участвали в него, очакват, че до 20 години ще използват само електромобили. В допитването на компанията взеха участие 3257 представители на малки и средни компании от цял свят, като 66% от тях са уверени в настъплението на електромобилите.

Половината от анкетираните са още по-оптимистично настроени – според тях в следващите 10 години всички служебни коли ще са електрически. Изследването показа още едно интересно очакване – 55% от анкетираните смятат, че след 20 години флотата им автомобили ще е съставена основно от автономни возила.

Френско-японската компания допълни резултатите от това изследване със статистика от продажбите на електрически ванове в Европа, където държи над 46% от пазара, благодарение на познатите Kangoo Z.E и Master Z.E, но освен това предлага и лекотоварна версия на Zoe, както и Twizy, която носи името Cargo. N

Nissan пък вече се отказа от дизеловата версия на популярния си бус NV200 и вече ще предлага само негова електрическа версия. От Renault допълниха, че марката планира да електрифицира всички свои ванове и бусове до 2022 година.

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase