Снимкa: MINI

Британският производител MINI разкри, че подготвя пускане на най-бързия и най-мощен модел в историята си. Това е новата версия John Cooper Works GP, която ще излезе на пазара през 2020 г. в ограничен тираж от eдва 3000 бройки.

Хечбекът е създаден на базата на концептуалния модел със същото име, представен на автосалона във Франкфурт през 2017 г. Засега от компанията показа единствено единствено детайли на автомобила - спойлер на покрива и надписи GP по каросерията, двойни тръби на изпускателната система и ексклузивни джанти, които ясно показват, че автомобилът ще се отличава значително от познатите модели от серията JCW.

Засега липсват технически подробности за най-бързото и най-мощно MINI в историята на марката, но официално беше съобщено, че двигателят на машината ще получи двигател с над 300 к.с. За сравнение, в момента версията JCW разчита на 2,0-литров турбомотор с 231 к.с.

Знае се обаче, че двигателят отново ще бъде 4-цилиндров с турбо, като предстои да научим точните му характеристики. Подобно на концепцията от 2017 г. и това MINI използва олекотени материали, които ще позволят намаляване на теглото. Моделът ще получи модернизирано окачване и специална спирачна система, която да се справи с увеличената мощност.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase