Снимка: Reuters

Да си шофьор не е лесна задача, защото винаги трябва да си напълно концентриран зад волана. Кои действия на пътя обаче вбесяват най-много шофьорите? На този въпрос се опитват да отговорят анализаторите от най-големия онлайн-сервиз за продажба на гуми в Германия, които са се допитали до близо 700 автомобилисти през последната седмица на януари.

На първо място сред най-дразнещите действия със 71% са шофьорите, които се приближават плътно до колата пред тях, като присветкат с фаровете и искат да им се направи път. Точно 70% от допитаните пък са посочили и водачите, които не подават мигач при завиване или престрояване по време на движение.

С 60% следват шофьорите, които бавят трафика на пътя и карат останалите да нервничат. Велосипедистите, които нарушават правилника за движение, получават 55% от гласовете на допитаните. А 52% от тях се вбесяват от водачите, които бързат да тръгват на светофар, още преди да е светнало зелено.

В Германия също са недоволни от ремонтите по пътищата, така че вторият раздел въпроси от допитването е посветен именно на това. Според 68% от анкетираните, пътищата в страната са в лошо състояние, а 64% са на мнение, че политиците не се интересуват изобщо от проблемите на шофьорите и собствениците на автомобили.

По-малко от половината допитани - 48%, са недоволни от глобите, данъците и таксите, които трябва да плащат. А 47% посочват, че не харесват указателните табели, тъй като в тях има много малко информация, както и пътната маркировка. Като цяло 37% смятат, че отношението на властите към хората с автомобили не е достатъчно добро.

Като цяло, 78% от анкетираните са на мнение, че условията за издръжка и управление на автомобил за 10 години са се променили в негативна посока и това води до по-големи разходи за хората зад волана.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 5 месеца

Аз га си бях на селу, всички ма знаеха и мен, и гоуфу. Затуй мигач не давах, щото всеки знае къде живея и къде работя, и къде кафе пия и знаят ората, къде ше завия сутрин, за кафето, вечер, за вкъщи и така. А тука, софиянци прости, толкоз години ни мъ научихте значи, накъде съм тръгнал сутрин, накъде вечер. Мигачи, та мигачи...пууу...

28

Анонимен

преди 5 месеца

Най-дразнещи, заемащи челните 5 позиции едновременно, са водачите с кокоша слепота, които в ясна вечер при пуснати градски улични лампи са набили яко неоновите фарове за мъгла. Което е Забранено. Радвам се, че виждат чак в бъдещето, но аз няма как да си държа очите отворени като карам срещу тях. И ми изгарят зениците за следващите 3 зебри и 2 светофара. Ако сте от тях и Ви пламнат ушите някоя вечер - аз съм ;) Що се отнася до паркирането - забелязах, че по-успешни са аварийките от мигача.

27

Чичо

преди 5 месеца

Мигачи по принцип не пускам,че много ми горят крушките па и трудно се сменят. Пък и това е баси тъпнята - с некви ламби да трябва да мигам на къде отивам - пичи аз винаги си завивам на къде ми требе, без много-много да ми дреме за останалите.