Снимка: Genesis

Премиум-подразделението на Hyundai – Genesis, което вече предсталява отделна автомобилна марка, подготвя спортна версия на седана G70. Това съобщи в интервю за Road & Track представителят на северноамериканското подразделение на компанията Майк О’Брайен.

Автомобилът вече е завършен и в момента се тества за устойчивост към високи температури. Седанът трябва да се превърне в пълноценен конкурент на BMW M3 и Mercedes-AMG C63, но от Hyundai засега не искат да разкриват техническите му характеристики.

В момента най-мощният двигател на G70 е 3,3-литровият бензинов V6 с мощност 370 к.с. и 509 Нм, който се поставя на Kia Stinger. За новата модификация обаче е предвиден по-мощен агрегат, тъй като двата германски конкурента развиват над 400 к.с.

Пускането на пазара на подобен модел е поредната стъпка към пълното отделяне на Genesis като нова марка. Идеята на корейците е до 2020 г. луксозният бранд да предлага поне 6 модела, като към трите настоящи седана ще се присъединят два кросоувъра и спортно купе.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase