Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От пътната агенция уведомяват, че за сгрешени по вина на потребителя символи от регистрационния номер на колата платени суми за винетки не се възстановяват, съобщава БНР.

Отговорността за правилното деклариране на данните е на потребителите.

На собствениците, платили неколкократно за електронна винетка с един и същ период на валидност, ще бъде възстановявана надвзетата сума.

Необходимо е да се изпрати заявление в свободен текст, адресирано до председателя на Пътната агенция, в което да се опише казуса.

Към него трябва да бъде приложена информация за регистрационния номер на автомобила; начина на плащане и документите за плащането. Искането ще бъде разгледано и сумата ще бъде възстановена до 30 дни.

Посочва се и банкова сметка, на която да бъде преведена сумата.

Документите трябва да се изпращат на адрес: гр. София, пл. "Македония" 3, Агенция "Пътна инфраструктура" или в Областните пътни управления.

От АПИ допълват, че във вчерашния ден е била възстановена надвзетата сума на деветима потребители.

Коментари Напиши коментар

40

Аз

преди 4 месеца

Здравейте купих си винетка но ми се наложи да регистрирам колата на ново и сега е с други номера знаете чи дали мога да я прехфърля на новите номера

39

Неизвестен автор

преди 5 месеца

До азз

Проверете в нормативните документи. Написано е ясно и точно - подава се заявление с новите обстоятелства. Закон за пътищата.

38

Той

преди 5 месеца

Срокът за корекция на сгрешени данни, беше 3 дневен , като информацията бе трудно достъпна, а сега изведнъж решават че нямаш право на корекция. Това е кражба ! Негодници ...