Снимка: АПИ

Да се купи електронна винетка и да се плати в брой продължава да е предизвикателство за шофьорите у нас.

Въпреки заявките, че винетки ще могат да се купуват в брой на повече места и днес това се оказва трудна задача, съобщи bTV.

В Петрич през почивните дни е трябвало да се инсталират два терминала за купуване на винетки на две бензиностанции. Оказва се обаче, че е монтиран само един.

Още по темата

От кол центъра на сайта vinetki.bg упътват шофьорите да плащат в брой в офисите на мобилен оператор, фирма за разплащания или във верига сервизи.

По телефона от въпросните сервизи заявиха, че преди края на седмицата едва ли е възможно плащането в брой.

Според експерти създаването на системата за онлайн закупуване на винетките не би трябвало да създава проблем, ако е изградена и тествана както трябва. Като например системата за онлайн билети за театри и концерти.

Очаква се днес винетки срещу плащане в брой да бъдат пуснати и в клоновете на пощите. 

Коментари Напиши коментар

45

Някой си

преди 5 месеца

Поне по граничните пунктове трябаше до средата на декември да има машинки и да ги тестват до откат, ама няма. Трябше още ноември да я пуснат системата в действие и за я тестват до откат,ама няма.Виж чиновниците и колите са на линия,ама какво от това?

44

Оффффф!

преди 5 месеца

Сулю от Долно Уйно се страхува ЦРУ-то да не свържело номера на автомобила му с дебитната му карта и затова искал да плаща само кеш. Ега ти селските малоумия, нямам думи.

43

TehLogic

преди 5 месеца

Купих си без проблем годишна винетка от сайта bgtoll.bg през компютъра си и за минути! В система от този мащаб и с такива технически възможности може и да има сегменти които е необходимо да бъдат донастроени. Желанието и стремежа на потребителя да "прецака системата" не ни помага да ползваме модерна толл система. По европейци ли ще се чувстват всички ако се редят на опашки по магистралите за да плащат пътна такса?