Снимка: Reuters

Ръководството на BMW разглежда възможността за включването нов модел в М-гамата на марката. Това ще бъде хибрид, който да се конкурира с McLaren 570S и който ще се превърне в наследник на сегашния i8. Машината ще трябва да демонстрира последните постижения на компания в областта на електрификацията и в създаването на на ултра-леки материали, твърди Autocar.

През изданието шефът на отдела за разработки в BMW – Крас Фрьолих, дава подробности за проекта. В основата на суперкола ще бъде платформата на сегашното i8, но тя ще бъде модернизирана. Силовият агрегат на модела ще включва бензинов мотор и няколко електрически двигателя.

За разлика от BMW i8, където се залага на 3-цилиндров двигател с вътрешно горене, в новия хибрид ще бъде използван 6-цилиндров. Това ще позволи на автомобила да развива около 700 к.с.

Суперколата е излезе на пазара около 2023 г., като н BMW се надяват към този момент да разполагат с по-мощни и по-ефективни електромотори и акумулатори. По това време разработеният от марката блок еDrive, който сега развива 100 к.с. и 250 Нм, ще трябва да разполага с 200 к.с. и 500 Нм.

Цената на хибрида ще бъде около 180 000 евро, което ще го изправи като директен конкурент както на McLaren 570S, така и на Honda NSX.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase