Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

19 400 лв. поискала системата за продажба на електронни винетки за 2 годишни винетки за фирмените леки автомобили на бизнесмен от София. Напомняме, че цената за една винетка за година е 97 лв.

Веселин Спасов е един от хората решил по банков път през компютъра си в къщи да купи електронни стикери за служебните возила и на него сайтът му поискал гигантската сума.

"Учудих се, когато видях исканата цена от 19 400 лв.“, каза той за „Монитор“ и се пошегува, че поръчката му е била за две винетки за една година, а не за 100 години.

Човекът се зарадвал, че в сметката му нямало въпросната сума и не е имал лошият късмет парите да заминат по сметките на пътното ведомство и после да се чуди как да си върне надвзетото. "Добре, че нямах например кредитна карта с голям лимит, откъдето също сумата да бъде изтеглена автоматично“, допълва Спасов пред "Монитор".

Още по темата

Клиентът на системата пояснява, че някои неща в електронната бланка за превода по банков път на парите, като например основанието за плащане са неясно дефинирани.

Спасов споделя още, че при плащането на годишната винетка за личния лек автомобил сайтът bgtoll.bg е гърмял непрекъснато. На следващия ден при проверката през нета видял, че вече има валидна електронна винетка, но чака с нетърпение банковото извлечение от кредитната си карта да види дали не са му таксували повече от една винетка за тази кола.

Междувременно в социалните мрежи беше пуснат клип, показващ как в края на пресконференцията за винетките в четвъртък директорът на тол управлението в АПИ Антон Антонов приканва шефа на службата „Информационно обслужване“ към управлението проф. Олег Асенов с думите: "Айде да ставаме, че ще ни налазят“.

Клипчето, качено в социалните мрежи, започна да набира скорост за минути, предизвиквайки лавина от гневни коментари.

Припомняме, че след скандалите около закупуването на е-винетки и бъговете, които сайтът дава, премиерът Бойко Борисов днес уволни двама от шефовете на АПИ и съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase