Снимка: Булфото, архив

Глоба от 1800 лева ще има за шофьорите, които не са си платили тол таксата, а се движат по трасе, за която се дължи такава.

За шофьорите на камиони, които не си плати, глобата ще е 2 500 лева, записаха депутатите в окончателно приетите промени в Закона за движението по пътищата.

Още по темата

Глобата за каране без винетка остава 300 лв. за леките автомобили.

Автомобили без винетки, без платени тол-такси или с неиздължени глоби за подобно нарушение – няма да могат да напускат страната, гласуваха днес депутатите, като промениха Закона за движение по пътищата.

Освен това при неплатена санкция за такова нарушение превозното средство няма да може да мине и годишен технически преглед.

При констатирано нарушение шофьорите ще могат да платят наложената им санкция при констатиране на нарушението на място.

Автомобилите на проверяващите от Агенция "Пътна инфраструктура" ще бъдат оборудвани с ПОС терминали. Такива ще има и в колите на "Пътна полиция".

С промените в закона отпада задължението на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" да следи дали товарните автомобили и автобусите са си платили, за да ползват пътната мрежа. Контролът вече ще се извършва от Агенция "Пътна инфраструктура".

Коментари Напиши коментар

30

Шишо бакшишо

преди 4 месеца

Той - тиквочев, затова бързаше да завърши магистралките! Не, че го беше еня, колко бързо (както тръбеше у лево и десно от трибунката) ще се придвижвате до моренце! Майката му е да се гушкат едни таксички, винетченценца и куп солени глобички при неспазването на прилежащите закончета, които същите тези "хора" измислят!

29

Ицо

преди 4 месеца

Всичко искат да направят, като в Европа, данъци, нови коли, тол система, цената на горивото, като в Европа, само най-важното заплатите не искат да ги направят, като в Европа, то един човек, който взима 500лв. заплата, трябва да работи два месеца от годината за колата!

28

Анонимен

преди 4 месеца

До Анди

Ясното ти е - това беше ясно още, когато самата "свинетка" беше ресорна министърка.