Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 06.12.2018

Ела вълчо, изяж ме - ръст на кражбите на коли оставени "на ключ"

Ръст на кражбите на автомобили, оставени "на ключ" отбелязва СДВР. Поне 4 автомобила са откраднати в последните четири седмици, докато собствениците им са ги оставили запалени по каквато и да е причина, съобщава Bulgaria ON AIR.

През зимните месеци това най-често е за да се размразят, докато шофьорите почистват снега от тях.

Точно това се случва с мъж в центъра на София. Охранителна камера заснема, как той маха натрупалия сняг от колата си. Решава да остави двигателя включен, за да затопли купето. За няколко секунди се прибира в блока и когато излиза, автомобилът вече го няма.

Случаен минувач забелязал запалената кола и решава да я отмъкне, а след това на косъм се отървава от сблъсък с други два автомобила.

Докато Петър Димитров от Перник е на пазар с приятелката си, решава да остави колата си на паркинг с ключовете на стартера. Негови познати забелязали как колата му напуска паркинга, но не с обичайния си собственик.

Петър пуска информация за кражбата във Facebook. Колата е намерена на другия ден от жена в района.

За изминалия зимен сезон подобен тип кражби в София са 26, а за този - 4. От СДВР предупреждават да не оставяте колата си с включен двигател, а ключовете - на стартера.

Ако пък пуснете информация за кражбата във Facebook не отговаряйте на предложения за откуп, защото няма да получите нито парите обратно, нито открадната кола.

Коментари Напиши коментар

24

MWR

преди 7 месеца

До до интерпол
Нещо не си в час.
В България се крадат включително и 10-15 годишни бангии за резервни части.
Т.е. почти няма кола, която да не става за крадене.
Освен москвичи, лади и трабанки.
А и кражбите на коли в БГ са предимно в София, където автопарка хич не е толкова зле.

23

до интерпол

преди 7 месеца

забравяш само един малък детайл- от тия 100000 коли в америка 75000 стават за крадене, 25000 от тези в италия биват и 250 от тези в родината биват...

22

Alpha

преди 7 месеца

Кражбите на коли в България са много по-малко в сравнение със западна Европа. Е, ако я запалиш и се прибереш, какво може да очакваш. Всеки би се изкушил да ти я покара малко.