Снимкa: Land Rover

Компанията Land Rover официално представи второто поколение на най-достъпния кросоувър в гамата си – Range Rover Evoque. Това стана на специално мероприятие в Лондон.

Новият Evoque е построен на платформата PTA (Premium Transverse Architecture), а дизайнът му до голяма степен повтаря този на по-големия модел Velar. За разлика от предшественика си, моделът ще се предлага само във версии с 5 места. В същото време автомобилът запазва размерите и общия стил със снижаващ се в задната част покрив. Новост са излизащите дръжки на вратите – както при Velar, както и изцяло диодните матрични фарове и светлини.

Благодарение на новата платформа, кросоувърът може да бъде оборудван както с традиционни двигатели с вътрешно горене, така и с хибридни агрегати с отделна 48-волтова мрежа. Гамата мотори включва 3-и и 4-цилиндрови мотори от семейството Ingenium, които развиват мощност от 150 до 249 к.с.

За новия Evoque ще се предлагат и две хибридни версии. Първата е MHEV с 2,0-литров турбодвигател и електромотор, развиващи 300 к.с. Втората е PHEV, в която основна роля играе нов 3-цилиндров турбомотор, комбиниран с електрически двигател. Този вариант ще може да се зарежда от електропреносната мрежа.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase