Снимка: Facebook

Шефката на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова обясни, че ако оттегли своето предложение, "Гражданската отговорност" ще скочи 2 или 3 пъти от сегашните й размери.

Тя настоя, че някои стари автомобили ще имат облекчения, като такива посочи 14-годишните например.

Още по темата

"На практика увеличение на данъка ще имат коли само на по 18-19 години, а най-голямо натоварване ще получат мощните 20-годишни автомобили", поясни тя пред БНТ.

"Справедливост при данъците максимално няма как да се постигне. Истината е, че от това няма да дойде особен допълнителен приход към общините. Целта е българинът да започне да мисли какво си купува и как това се отразява на околната среда. Трябва чрез този данък българинът да живее много по-екологично", обясни тя предложенията си за промени в данъка.

"Това, което предлагам аз, е първо създаване на методика. Това ще даде индикатори за справедливост. Няма единно прилагане, защото няма критерии. Второто е за този разширен кръг лица да се сложи таван от 5 000 лева обезщетение. Надявам се парламентът да приеме това предложение, защото това касае 3 млн. българи, които имат "Гражданска отговорност", завърши Стоянова.

Коментари Напиши коментар

299

Ала бала

преди 5 месеца

Те господата ни министри толкова чисти толкова бистри за народа все работят па се чудят как да го изработят Ех народе работи джоба ти си ни пълни а тебе кво като те боли нали избрал си ни ти кво тогава ти горчица който и да избереш все това ти ще ядеш

298

Щерю

преди 5 месеца

- С евтина селска - няма ли?!?

297

Co

преди 6 месеца

Дали старите коли няма някой да ги потърси за използването им като коли-бомби, собено по-мощните - над 2000 кубика, за атентати в Арабския свят,и не само там, във всички държави, където има опити за явен геноцид на народи. Както казваше преди четири години някакъв арабин-ислямист, че старите коли побират най-малко 200-300 кг. взрив, тринитротуолуол, а ако няма -смес от селитра,сяра, бронз, калиев перманганат и много пирони, болтове и шипове. Пази бложе това да не се случи в България!