Снимка: Automedia.bg

Американското издание Consumer Reports публикува ежегодната си класация за надеждност на автомобилите. За нейното изготвяне са били анкетирани собствениците на 500 000 коли от 300 различни модела, които са били оценявани от 0 до 100 т.

В крайно класиране място са включени 29 бранда, като в първата петица попадат 4 японски и 1 корейски производител. Лидерите Lexus и Toyota си разменят местата от миналата година. Двата бранда са начело в класацията за 6-а поредна година. Европейските марки в Топ 10 са 3 - Audi, BMW, MINI.

В първата колона е марката, във втората – броят оценявани модели, в третата – най-некачествения модел, в четвъртата – средната оценка, а в петата – най-качествения модел.

Сериозни проблеми с качеството срещат Volvo и Tesla. Заради оплакванията най-вече на собствениците на седана S90, които имат проблеми с прекъсвания на двигателя, екрана на мултимедийната система и климатика, шведската марка се смъква до последната – 29-а позиция, в класирането.

На свой ред Tesla записва спад до 27-о място, като оценките на Model S са под средните за индустрията. Кросоувърът Model X си остава в категорията на „най-лошите” автомобили, а Model 3, който дебютира в класацията, попада сред колите със "средна надеждност”.

Цялата класация вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase