Снимка: Bulgaria ON AIR

10 популярни жени ще участват в автомобилно състезание "Овация 2018", за да насочат вниманието към пътните инциденти с участието на млади водачи. Събитието е част от кампанията "Отговорни млади шофьори".

Тамара Георгиева - Мис България 2017 г. и певицата Ева, които ще участват в събитието, разказват повече в студиото на "България сутрин".

"Само шофьорският курс не е достатъчен. В момента, в който излезеш на пътя, нещата са доста по-различни" коментира пред Bulgaria ON AIR Тамара Георгиева.

Организатор на събитието е Миглена Ангелова, а правилата за провеждане на състезанието ще бъдат изненада не само за зрителите, но и за участниците. То ще бъде излъчвано на живо в Youtube и Facebook.

"Ние сме популярни лица не само в интернет. Важно е да се обърне внимание на тийнейджърите, които бързат да пораснат и да станат шофьори, че трябва те да са отговорни както на пътя, така и в живота. Даваме личен пример" обясни певицата Ева.

Мис България 2017 г. сподели, че се старае да бъде модел за подражание на младите - да им показва как да общуват - без агресия, да бъдат спокойни и да бъдат толерантни.

Състезания ще се проведат не само в София, но и в другите големи градове на България. Повече информация може да бъде намерена в социалните мрежи.

Певицата Ева сподели, че на събитието ще присъстват не само жени. Водещи ще са Борислав Борисов и актьорът Алпер Чочев.

Състезанието ще се проведе на 7 октомври от 11 ч. сутринта на паркинга на стадион "Васил Левски". Входът е свободен. Освен участничките в него ще присъстват и много други популярни личности, за да подкрепят кампанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase