Снимка: Volvo Cars

Шведската марка Volvo представи новата концепция 360с, която представлява цялостна визия за бъдещето автономно, електрическо, свързано и безопасно пътуване.

Концепцията 360с е изградена на представата за напълно автономен, електрически автомобил без шофьор зад волана.

Акцентът е върху свободата на дизайна, която е възможна благодарение на липсата на волан и двигател с вътрешно горене и преосмисля традиционното разположение на пътническите седалки в две или три редици.

Седиш, спиш… сутрин – сияеш! Автономното е-Volvo 360с

Концепцията Volvo 360с предлага четири възможности за пътуване в автономното превозно средство и употребата му съответно като спалня, като мобилен офис, като всекидневна и като място за забавление.

360с има амбицията да се превърне в потенциален конкурент на авиокомпаниите и други доставчици на услуги в сферата на пътуванията по въздух на кратки разстояния. Кабината за спане позволява на пътниците да се насладят на комфорт от първа класа и спокойно пътуване през нощта и да се събудят свежи в крайната дестинация.

Седиш, спиш… сутрин – сияеш! Автономното е-Volvo 360с

С новата си концепция Volvo призовава за въвеждането на нов глобален стандарт за това как автономните превозни средства да общуват безопасно с всички останали участници в движението.

Идеята е автономната технология да бъде въведена постепенно. В резултат на това автономните превозни средства без водач зад волана ще споделят ситуации от трафика с останалите участници в движението. В такива ситуации вече няма да е възможно водачите да осъществяват визуален контакт, за да разберат каква е следващата стъпка на останалите участници в движението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase