Видео 06.09.2018

Made in BG: Ел Сити – малък, компактен... ЕлектромобилВъзможно ли е България да стане държава производител на електромобили? Звучи невероятно, но не така мисли конструкторът Росен Даскалов.

Може да е малък, може и да е товарен... това е Ел Сити, електрически автомобил, разработен от екипа на автомобилния състезател и конструктор Росен Даскалов.

Идеята е проста – ползва се универсално шаси, а купето е по желание на клиента – от леко до товарно.

Оптимален и изгоден., подходящ за куриерски и таксиметрови услуги, както и за райони със замърсен въздух. Помислено е и за безопасността, предава Bulgaria ON AIR.

Повече от 50% от компонентите са произвеждат в България. Очаква се първите 500 бройки серийно производство да бъдат пуснати след представяне на автомобилното изложение в Женева.

А Росен Даскалов е категоричен, че България има капацитет за подобни проекти.

Коментари Напиши коментар

52

Ели

преди 7 месеца

С удоволствие бих си купила подобно средство за придвижване.
Повече от 30-40 на час не ми трябват за градско.
Браво на децата, а дано.
Ако съм президент, ще задължа всички жени да карат подобни автомобили.
С лента само за нас.
Ще има по-малко ПТП-та :)

51

Анонимен

преди 7 месеца

И най-лошото е, че в света наистина се върти около тях. Половината имат снимки, как родителите им са сред тогавашните е партийни величия, а по новите фотоалбуми са със снимки на високопоставени политици. И тези хора хвърлят милиони за кампании. 88те милиарда, за който говориш са на 90 процента техни.

50

Анонимен

преди 7 месеца

... или по-скоро роботика. Програмистите, представляват 10% или по-малко от работната сила на някои компании. Виж висшият състав, ако търсиш надъхани богаташи. И ако видиш, как в годишния отчет има хора с по 20 полета в първа класа, всеки полет по 10000+ лева, 5 цисфренинмесечни разходи, описани на фирмата, така че и малкото данък, който се плаща, се връща, как описват минимален доход, а носят ръчно шити дизайнерски дрехи, ще разбереш. Програмистче с 4000 лева, не може една вечер да изкара с тях