Снимка: VW

Компанията Volkswagen представи официално двуетажен дом на колела. Той носи името Grand California, като е построен на базата на модела Crafter. Автомоблиът дебютира на изложението за кемпери в Дюселдорф, където точно преди година еше показана и неговата концептуална версия.

Дължината на машината достига 6 метра, а разстоянието между двете оси е 3,6 метра. Височината на кабината е 2,2 метра. Зад предните кресла, които се въртят на 180 градуса, е разположена гостна с маса, а зад нея има малка баня с душ, тоалетна и шкафче.

Светлината в банята се гаси и пуска автоматично, благодарение на датчици за движение. Температурата на душа може да се регулира, а обемът на бойлера е 110 литра.

До банята е разположена кухня с два котлона и фурна. Има и различни щкафчета и рафтове за съхраняване на различни вещи, както и 70-литров хладилник. В задната част на салона е поставен голям креват.

Като опция се предлага "втори етаж", където може да се разположат още две спални места. Тогава височината на кемпера достига 3 метра.

Като опция за автомобила се предлага и допълнителна система за отопление, специални поставки за велосипеди, както и за друга екипировка, необходима за къмпингуване.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Коментари Напиши коментар

11

мистър150

преди 7 месеца

Нормален съм! Цели 150 сантиметра.Само се двоумя дали е подходящ дома.

10

УМЕН

преди 7 месеца

Нормалните хора за тия 150 000 евро ще си купят дом, а не ръждясваща VAGинска кошница.

9

мистър150

преди 7 месеца

Дали все пак това домче е добро за мен, като съм метър и половина(150 сантиметра)с вдигнати ръце,силно повдигнат на пръсти?!Страдам от мания за величие, но от друга страна и по принцип никой не може с мен да се мери. Като Наполеон съм.