Снимка: Mediamag

Любопитно изследване направиха британски психолози, чиято цел беше да разберат какви първи впечатления у жените предизвикват представителите на силния пол. Дамите е трябвало да оценяват мъжете според техните автомобили, а резултатите от проучването са доста любопитни.

Мъжете с огромни джипове от рода на Toyota Land Cruiser 200 се оценяват като хора с комплекси. Според дамите, колкото по-голям е автомобилът, толкова по-малко е неговото мъжко достойнство. Повечето от тях са категорични, че се страхуват от собственици на такива машини, тъй като тяхното его е на първо място.

Жените смятат, че уверените и сигурни в себе си представители на срещуположния пол трябва да карат бързи, ярки и мощни купета. Мъжете, избрали такъв тип автомобил, са богати, очарователни, добри в леглото и успешни в бизнеса. Те имат само един проблем – не са романтици, за разлика от притежателите на кабриолети.

Джип, купе или пикап? Как жените определят мъжете според колата

Именно собствениците на открити автомобили имат най-голям шанс при дамите, особено при по-младите. В техните очи те са мечтатели, лесно влюбчиви, но и малко лекомислени. Пълната противоположност са водачите на пикапи – практични, семейни, моногамни и трудолюбиви. Общо-взето – това са мъжете, с които си струва да свиеш семейно гнездо.

Дамите са силно разделени в отношението си към собствениците на компактни модели. Според някои от тях, тези коли са за неудачници или мамини синчета, които не са постигнали нищо в живота. Друга част от слабия пол обаче е на мнение, че мъжете, които избират такива коли, могат да пестят и не се интересуват от мнението на околните.

Що се касае до автомобилистите, които залагат на големи седани, те са определяни като "самовлюбени, егоистични и властни". Но въпреки това са интересни за дамите, тъй като притежанието на подобен модел показва и сериозни финансови възможности.

А собствениците на коли от среден клас – като Ford Focus и VW Golf, определено не са интересни за срещуположния пол. Жените нямат нищо против тях, но не ги приемат и като нещо особено.

Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase