Компанията Porsche публикува трогателно видео по случай своята 70-годишнитата. Основната идея в него е, че марката е нямало как да просъществува през цялото това време без своите предани фенове.

За видеото от Porsche са събрали хора, родени през годините, в които са представeни най-важните автомобили на бранда. Записът стартира с най-първото Porsche – модела 356, произведен през 1948 г.

Прототипът на този автомобил е сглобен лично от сина на Фердинанд Порше – Фери Порше, като за него са използвани компоненти от Volkswagen. Колата има стоманено тръбно шаси и алумуниева каросерия, чийто елементи са правени на ръка. В малкия гараж в австрийския град Гмюнд са сглобени 52 бройки от спортната кола, след което компанията се мести в Щутгарт.

Задвижването на Porsche 356 става с помощта на 1,3-литров двигател на Volkswagen, поставен на задната ос. Фери Порше увеличава диаметъра на цилиндрите на мотора, променя системата за изгаряне и добавя двойни карбуратори, което позволява мощността да бъде увеличена от 25 на 40 к.с.

Още за автомобилите четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase