Снимка: Avito

Доста любопитна обява за продажба на автомобил е качена на сайта Avito. Там се предлага уникален седан "Москвич-2142" (моделът е известен още като Иван Калита), който е реставриран и напълно възстановен от руска тунинг-компания.

Продавачът е оценил автомобила на 126 000 долара. Това е цели 6 пъти повече от цената на седана като нов по време на производството му през 1999 г. Тогава той е струвал около 20 000 долара, а сега се предлага по-скъпи дори от Mercedes-Benz S-Class.

Руската кола е оборудвана с 2,0-литров бензинов двигател, развиващ мощност от 145 к.с. и максимална скорост от 187 км/ч.Скоростната кутия е 5-степенна механична, а салонът е комбинация от плат и кожа. При реставрирането на "Москвича" е добавена мултимедийна система с два екрана, вградени в подглавниците на предните седалки.

Класа! Уникален "Москвич" се продава по-скъпо от Mercedes S-Class

Ако може да се вярва на обявата, пробегът на този автомобил е само 1000 км. Колата е била част от правителствения гараж, като е направена за бившия кмет на Москва Юрий Лужков. Затова е оборудвана и със сирени и сигнални лампи.

Според информацията, са произведени едва 12 такива седана.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase