Снимкa: АвтоВАЗ

Руският производител АвтоВАЗ показа нова модификация на модела си Lada Vesta, която е получила името Cross Sedan. Подробности относно техническите показатели не бяха съобщени, но стана извество, че автомобилът има пътен просвет от 203 мм.

На външен вид Vesta Cross Sedan се отличава със защитно пластмасово покритие по външните ръбове и 17-инчови джанти, но като цяло за модела са използвани доста компонети от модификацията Vesta SW. Дължината от 4410 мм остава непроменена, но широчината е нараснала от 1864 мм до 1885 мм.

Отвътре автомобилът разполага с 5 места, еко-кожа, като по желание на клиента салонът може да бъде в оранжев цвят. Налични са също инфотеймънт-система, мултифункционален волан, климатик, отопляеми предни седалки и електрически прозорци.

Към момента не са известни двигателите, с които Vesta Cross Sedan ще може да се оборудва, но се предполага, че те ще работят в съчетание с 5-степенна механична или автоматична такава. Не е известна и началната цена, която най-вероятно тя ще започва от 20 000 лв..

Засега от АвтоВАЗ споделят едиствено, че производството на модела ще започне скоро, както и приемането на поръчки.

Още снимки на новия модел вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase