Снимкa: BMW

През 2017 г. BMW M2 беше най-успешният модел на подразделението BMW M GmbH, като от него бяха продадени над 12 000 бройки в цял свят. Това накара баварците да направят специална версия на купето - Edition Black Shadow, която излиза на пазара през април.

За автомобила са използвани технологии от моторните спортове, но са добавени и нови дизайнерски елементи.

Купето разчита на познатия 6-цилиндров редови двигател M TwinPower Turbo, чиято мощност е 370 к.с. Средният разход на автомобила, посочен от производителя, е 8,5 л/100 км при нива на вредни емисии СО2 от 199 г/км.

Купето е със задно предаване, като окачването е със спортни настройки. С предлаганата като опция 7-степенна М скоростна кутия с два съединителя с Drivelogic версията Edition Black Shadow ускорява от 0 до 100 км/ч само за 4,3 секунди.

Още снимки и информация за новия модел вижте в AutoMedia.bg

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 9 месеца

Само Мерцедес.

8

Анонимен

преди 9 месеца

Това за БМВ-водачите не е само балкански мит и манталитет. В Германия сумите за застраховките са в зависимост статистически колко ПТП-та се случват с колата. И мога да ви кажа, че БМВ са доста по-скъпи от другите. Парадоксално, но задължителната застраховка на доста скъпарски коли е ниска. Просто собствениците ги пазят и се пазят и застраховките са съответно евтини.

Междодругото за в бъдеще БМВ се връщат само към виско-муфите.

7

Анонимен

преди 9 месеца

Пак са преписвали - съединителите не са два, а е двоен съединител. Има голяма разлика.