Снимки: Lexus

Японският производител Lexus избра автосалона в Женева за премиера на най-новия и най-малък SUV в гамата си. Моделът се казва UX и заема мястото на хечбека CT200h, който така и не успя да се наложи на пазарите.

Кросовуърът е разработен от същия екип, който е правил и модела CT, като начело на него е жена – Чика Како.

Дължината на Lexus UX е 4495 мм и така той е със 145 мм по-къс от модела NX. В същото време японският SUV е с 55 мм по-дълъг от основния си конкурент BMW X1, а разликата с Audi Q3, Mercedes GLA и Range Rover Evoque е още по-голяма. Широчината на UX е 1840 мм, височината - 1520 мм, а разстоянието между двете оси - 2640 мм.

Дизайнът на представения в Женева сериен модел значително се различава от агресивния концептуален прототип, който видяхме в Париж през есента на 2016 г. Острите ръбове и линии са премахнати, а задните врати са получили традиционните дръжки. В конструкцията на UX широко е използван алуминий, като от него са направени вратите, крилете и капакът.

Интериорът представлява виртуална комбинация от прибори, сензорен панел за управление на мултимедийната системи и нестандартни дефектори на вентилацията.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase