Снимка: Renault

Шефовете на Renault решиха да пуснат на пазара по-мощна версия на електромобила Zoe. За първи път широката публика ще може да го види на живо по време на автомобилния салон в Женева в началото на март. Французите обаче вече публикуваха първите му снимки.

Мощността на двигателя на Renault Zoe е увеличена от 93 до 110 к.с., а максималният въртящ момент си остава 225 Нм. Ускорението от място до 100 км/ч отнема 11,4 сек, твърдят французите, а максималната скорост на електромобила е 135 км/ч.

Новият Renault Zoe R110 е снабден с литиево-йонна батерия с капацитет 41 кВт/ч, която може да бъде заредена на 80% за 1 час и 40 мин. През лятото автомобилът ще може да изминава до 300 км без нужда от дозареждане, а през зимата пробегът пада до 200 км.

Автомобилът ще се предлага в напълно нов цвят - пурпурен. В салона впечатление прави мотифицираната мултимедийна система R-Link, която поддържа Android Auto. Предварителните заявки за Renault Zoe R110 във Франция започват да се приемат още през март, а на другите пазари електромобилът ще се появи малко по-късно.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase