Общ преглед

Какво да сториш, ако си запален фен на класическите Volvo, а имаш само старо BMW M3? Отговорът е прост: превръщаш "тройката" в автомобила на мечтите си. Точно така направил неизвестен финландец, който преобразува BMW E36 M3 във Volvo 162 Coupe.

Редно е да се отбележи, че серийно 162 Coupe никога не е съществувало. От 1969 до 1975 г. се е произвеждал седана Volvo 164, на базата на който през 1974 г. шведите направили прототипа  Volvo 162C Wilsgaard. Именно той е станал източник на вдъхновение за финландския творец.

Получил се е автомобил, на който трудно може да се даде някакво име. Дали е BMW M3 или купе Volvo 162 май дори собственикът му не е много сигурен.

Едно е ясно, по-скоро видно - колата изглежда доста симпатично, а всички работи по нея са извършени професионално.

На външен вид това творение много прилича на Volvo 162. За разлика от интериора, който си е оригиналният на BMW M3. В това не остава никакво съмнение, само като се видят снимките от салона. Той е изпълнен в стандартния стил за E36 M3, в това число приборният панел и кожените седалки. Дори на праговете си пише M3. Единствената "новост" в интериора е емблемата на Volvo върху волана.

Като се съди по всичко, превръщането на BMW M3 във Volvo 162 е отнело доста много време, може би дори повече от година. Не е ясно кой се е занимавал с тази трансформация, знае се само, че автомобилът се намира във Финландия. 

Дали германският редови шестак с мощност от 282 к.с. е заменен с друг двигател също остава загадка.

Още автомобилини новини - Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар