Снимка: AutoMedia.bg

В края на миналата година кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че таксиметровите шофьори в руската столица трябва бързо да научат някои основни фрази на английски, за да могат да обслужват по-добре туристите на предстоящото световно първенство по футбол през лятото.

Градските власти потвърдиха, че специални разрешителни за работа в дните на мондиала ще получат около 5000 таксиметрови шофьори, като всеки един от тях трябва да има поне базови познания по английски и да знаят поне прости фрази, с които да си общуват с футболните фенове от цял свят.

Затова и сега спешно започват курсове на таксиметровите шофьори, които искат да работят по време на световното първенство.

От канцеларията на Собянин обявиха, че кметството е готово да финансира въпросните курсове, които се очаква да струват 30 милиона рубли.

Сега вече тече акредитирането на въпросните 5000 таксиметрови шофьори, като кандидатите не трябва да имат неплатени глоби, колите им трябва да са обозначени като такси според държавните изисквания и в купето да има табелка с информация за водача и тарифите за превоз.

Още новини от света на автомобилите четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase