Снимка: Audi

От 2020 г. германската компания Audi и нейното подразделение Audi Sport ще започнат производството на напълно нова гама спортни автомобили, оборудвани с електрически двигатели. Това разкри пред Autocar шефът на Audi Sport – Стефан Винкелман.

Както отбеляза топ-мениджърът, първият "напомпан" електрически модел ще се появи на пазара в края на 2020 г. Той ще бъде последван от още няколко спортни автомобила на ток, като в компанията ще залагат предимно на кросоувъри.

Въпреки това, в Audi Sport нямат никакво намерение да се отказват от разработката на модели с традиционни двигатели с вътрешно горене. За целта, през периода 2018-2020 г. компанията планират да предложи няколко такива автомобила, както всички те ще бъда оборудвани с турбомотори.

"Не сме забравили нашите икони и ще продължим да ги произвеждаме. Прекрасно разбираме, че електрическите технологии за много важни, но едновременно с тях ще продължим да развиваме и турбодвигателите, с които се гордеем много", обясни Винкелман.

Първият сериен електромобил на Audi трябва да дебютира догодина, като това ще бъде кросоувър. Той ще се поризвежда в белгийския завод на компанията. Моделът с висока проходимост ще изминава около 500 км. с едно зареждане.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase