Снимка: Volkswagen

Компанията Volkswagen публикува първо официално изображение на новото поколение на седана си Jetta. Пред изданието Motor1, шефът на американското подразделение на марката – Хенрик Уебкен, разкри, че световната премиера на модела ще се състои на автосалона в Детройт през януари.

Според топ-мениджъра, автомобилът ще получи "суперсъвременен, силен и емоционален дизайн". Той е направен най-вече, за да удовлеттвори желанията на клиентите в Северна Америка, където Jetta трябва да се превърне в символ на германската марка.

Седмото поколение на модела ще бъде изградено на модулната платформа MQB, като ще порасне на размери в сравнение със своя предшественик. Основният двигател за модела ще бъде 1,4-литров TSI с 4 цилиндъра, който ще се комбинира с 6-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Салонът на новата Jetta не се отличава значително от този на хечбека Volkswagen Golf, каквито предположения имаше досега. Все пак подробности за интериора не бяха съобщени, очаква се това да стане непосредствено преди премиерата на модела.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase