Снимка: Nissan

Японският производител Nissan разработва напълно нов седан, съобщи представител на компанията по време на автосалона в Лос Анджелис.

В разговор с журналисти вицепрезидентът на северноамериканското подразделение на Nissan – Майкъл Банс, който отговаря за планирането, категорично заяви: "Седанът не е умрял. Той може да бъде един отличен вариант за някои пазари, в тово число този в САЩ".

Банс допълни, че в Nissan разполагат с нужното, за да направят напълно нов автомобил от този клас. В компанията са убедени, че много от клиентите на марката се нуждаят от стилни седани, а не от скъпи превозни средства.

Топ-мениджърът смятат, че седаните предлагат отлична възможност за бъдеща електрификация на марката Nissan, тъй като тяхната конструкция е идеална за поставянето на електрически задвижващи агрегати. В компанията вече работят върху такъв модел на ток, като той ще се появи през 2019 г.

Бъдещият седан на електричество ще се предлага в два варианта – достъпен, който ще е под марката Nissan, и луксозен под премиум-бранда Infiniti.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase