Надбягванията с ретро автомобили винаги са интересна гледка, но тъй като и тук става въпрос за състезания, рискът от инциденти е налице. А като се има предвид колко струват някои от редките състезателни коли, то пилотите определено са поставени под сериозно напрежение.

На такъв неприятен инцидент станаха свидетели зрителите на фестивала Гуудууд Ривайвъл през уикенда. Човекът на видеото с лошия късмет се казва Мартин Хънт, а автомобилът, с който той катастрофира е AC Cobra от 1963 година, възстановен почти изцяло с оригинални компоненти и оценен на 1 милион долара.

Но късметът явно напълно изостави Хънт, който рискува твърде много в дъжда, след това сбърка траекторията на следващия десен завой, стъпи в голяма локва и оттам нататък пътят към зоната за сигурност, покрита с мокра трева беше неизбежен.

Специално този екземпляр се смята за много рядък, защото колите от 1963 година са интересна комбинация от автомобилите от първо и второ поколение на модела – управление и окачване от Mk1 и по-големия 4,7-литров двигател от Mk2. Сега, ако е възможно, възстановяването на този рядък автомобил ще трябва да започне отначало.

За още новини от света на автомобилите посетете Automedia.bg

Коментари Напиши коментар

6

наблюдател

преди 2 месеца

Поне фаровете работят, значи няма възстановяват всичко.

5

123

преди 2 месеца

Парите НЕ те правят:
1. по-добър шофьор.
2. по-добър човек,
3. по-можещ
4. по-потентен
5. по-умен

4

препатил

преди 2 месеца

Когато си без късмет, гушваш букета след лекарска грешка.
Късмет имах, че оживях, въпреки здравословните ми проблеми след това !