Снимкa: Porsche

Има хора, които направо прекаляват с отношението си спрямо любимия автомобил, като се отнасят към него като към човешко същество. Дори е те обаче бледнеят през германски фен на Porsche, който е собственик на класическо 911 във версия Speedster от 1989 г.

Банковият служител до такава степен се е вманиачил в своята кола, че е построил за нея специално помещение с прозрачни стени. 46-годишният Андреас Кюмел се е постарал да направи така, че съоръжението да не прилича на гараж, а по-скоро на стая за автомобила.

В тази стая не присъстват типичните за гараж атрибути, с изключение на вратите. А двете стени, направени изцяло от стъкло, са залепени за дома на Кимел и така той може да се любува на автомоила директно от дивана в хола си. В същото време, погледнато от пътя, помещението прилича на обикновен гараж и не привлича внимание.

За направата на необичайната стая собственикът на 911 Speedster използва помощта на приятели и роднини. Например, негов приятел-архитект, е направил формата на помещението, а роднина на Кюмел, работещ като театрален художник, е автор на интериора и на светлините елементи.

Самият Кюмел има на разположение дистанционо управление, с което може да упрвлява щорите на стаята и така да вижда колата си както от къщата, така и от улицата. През зимата маниакът поставя автомобила в специална капсула Carcoon, която го предпазва от студ и влага.

Германецът разкрива, че голяма мечта на баща му е била да притежава Porsche 911 Speedster, но така и не е успял да го постигне. Синът му обаче открил подходящата кола в САЩ, като тя е била с пробег 19 000 км.

Още снимки на култовото возило и неговата стая вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase