Снимка: VW

Продажбите на новия голям кросоувър на Volkswagen – Atlas, все още не са стартирали, но германският производител вече оборудва модела с допълнителен спортен пакет, който предлага подобрения както във външния вид, така и в салона.

Пакетът R-Line ще бъде достъпен за нива на оборудване SE и SEL. В него влизат по-агресивни предна и задна брони, нови престилики, 20-цолови джанти, R лого табелка на волана, метални педали от неръждаема стомана и лого R-Line, което се появява на екрана на мултимедийната система при стартиране на двигателя.

Тъй като пакетът е достъпен за два варианта на оборудване, клиентите ще могат да го поръчат както за модификацията с 4-цилиндров мотор, така и за тази с 6-цилиндров. Той ще се предлага както за версиите с предно предаване, така и за тези със система за задвижване на четирите колела.

При Volkswagen Atlas 4-цилиндровият бензинов турбомотор развива мощност от 235 к.с., като той се комбинира само с предно предаване. Версията с 3,6-литров V6 с 276 к.с. също в базовия си вариант е със задвижване на четирите колела, но като опция е достъпна и система 4х4.

Допълнителният пакет R-Line ще дебютира пред публика на автосалона в Детройт, който се открива след няколко дни. Самият Volkswagen Atlas ще се продава и в Китай под името Teramont, а по-късно ще се появи и в Европа, където ще бъде оборудван с нов битурбодизелов двигател.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase