Снимка: Lexus

Компанията Lexus показа първо изображение на следващото поколение на флагмана си LS. Световната премиера на модела ще се състои по време на автомобилното изложение в Детройт през януари догодина.

Седанът е изграден на удължения вариат на глобалната модулна платфома GA-L, която вече се използва за купето със задно предаване LC. Засега липсва детайлна информация за петата генерация на модела, но се очаква той да бъде в стила на концептуалния модел LF-LC, показан на автосалона в Токио през 2015 г.

Задвижването на флагмана на Lexus ще бъде поверено на същите силови агрегати, на които разчита и купето LC. Това е хибридна система с 355 к.с., в която влизат 3,5-литров V6 двигател с 295 к.с. и електромотор, както и 5,0-литров атмосферен V8 с мощност 473 к.с.

Четвъртото поколение на LS се произвежда още от 2006 г. През 2012 г. автомобилът претъртя сериен фейслифт, като в момента се предлага както във версии със задно предаване, така и със система за задвижване на четиритге колела. Мощността на автомобила варира между 370 и 394 к.с.

Още снимки и информация вижте в AutoMedia.bg

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 години

Toyota - Lexus са отново на технологичния връх.

2

Анонимен

преди 2 години

Флагмен не флагман... Издиславееее

1

Анонимен

преди 2 години

...ще получи коне. Ко? Не!