Снимка: Lexus

Компанията Lexus представи в рамките на автомобилното изложение в Париж концептуален компактен SUV. Той залага на традиционния за последните модели на марката дизайн, като е оборудван със специални кинетични седалки, чиято структура е направена от екологични материали.

Моделът се казва UX и е разработен от европейския дизайнерски център на японски производител в Южна Франция. Прототипът е получил масивна решетка на радиатора, големи колела, стъкла с функция за затъмняване и задни врати, отварящи се срещу посоката на движение.

Страничните огледала при Lexus UX са заменени от камери, които излъчват картина на дисплеи в салона. Самият той визуално е разделен на две части – предната е подчертано спортна, а отзад е оформена зона за удобна почивка с двуместен бял диван.

Засега от компанията не разкриват технически детайли за кросовъра, чиято серийна версия ще се разположи под модела NX в гамата на марката и ще замени хибридния хечбек CT 200h. Със сигурност ще има хибридна модификация, както и стандартни версии с 2,0-литров дизел и 2,5-бензинов двигател.

Още снимки и информация четете в AutoMedia.bg

Коментари Напиши коментар

1

Ди

преди 2 години

За кво пишете заглавие което не можете да обясните.