Снимка: Ford

Над 10 800 души са проявили желание да закупят новия Ford GT, което поставя компанията-производител в доста сложна ситуация. Причината е, че американците ще пуснат първоначално едва 500 бройки от модела.

От компанията заявиха, че от повече от половината желаещи – 6 506 човека, са оформили напълно документите за покупка на колата и са потвърдили своята платежоспособност. Цената на автомобила надвишава 400 000 щатски долара, като втората партида ще започне да се произвежда едва през 2018 г.

Едно от условията, което Ford е поставил на бъдещите си клиенти, е автомобилът да бъде използван всекидневно, за да може да се вижда по улиците, а не да попадне в частна колекция. Всеки желаещ да купи GT трябваше да изпрати в компанията видео, в което да разкаже за начина си на живот и да покаже другите автомобили, с които разполага.

Избраните щастливци ще бъдат определени най-късно до 90 дни след оформянето на поръчката им. Те ще могат да избират между 8 цвята на каросерията, като първите купувачи ще получат своите коли в края на годината.

Любопитното е, че от Ford още не са обявили характеристиките на суперколата. По предварителни данни GT разчита на 3,5-литров турбо V6 двигател от семейството EcoBoost, чиято мощност е в порядъка на 630 к.с.

Още снимки на суперколата на Ford може да видите в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase