Снимка: Диян Пенев, AutoMedia.bg

След като дебютира пред публика на автосалона в Детройт през януари, новият Ford GT уважи и най-голямото европейско изложение – това в Женева. Според предварителни данни суперколата ще се появи на пазара на Стария континент през 2016 г.

Както и Ford Mustang, така и Ford GT, е оборудван с двигател от семейството Ecoboost. Шестцилиндровият мотор с две турбини и специално разработена система за впръскване на горивото развива повече от 600 к.с., като работи в комбинация със 7-степенна механична скоростна кутия, чиито характеристики засега остават тайна.

Създателите на суперколата твърдят, че са постигнали сериозни резултати по отношение на намаляването на теглото, благодарение на използването на алуминий и въглеродни нишки. Самият Ford GT прави впечатление с отварящите се нагоре врати и с активния си заден спойлер.

Отличителни черти на аскетичния интериор са многофункционалния волан в стил Формула 1, цифровия приборен панел, който може да бъде конфигуриран по желание на водача, а също така и мултимедийната система Sync от последно поколение.

Интересното е, че седалките на автомобила са фиксирани за сметка на възможността за регулиране на кормилната колона и на педалите.

Още снимки на новото бижу на Ford вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase