Мястото, където Уокър и Родас катастрофираха. Снимка: Ройтерс

Вдовицата на мъжа, управлявал спортната кола Porsche, която катастрофира и уби в пламъците си както него, така и актьора от "Бързи и яростни" Пол Уокър, съди фирмата производител, предават Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Делото е заведено от Кристин Родас, съпруга на приятеля и бизнес партньор на Пол Уокър - Роджър Родас. Вдовицата обвинява автомобилостроителя, че злополучното Porsche Carrera GT, модел 2005 година, е причинило смъртта на двамата млади мъже заради конструктивни недостатъци.

Заключението на властите след катастрофата през месец ноември миналата година изтъкваше като причина превишената скорост. Но в съдебния иск, заведен от Кристин Родас, се твърди, че покойният й съпруг е управлявал автомобила с 88,5 километра в час, преди да се удари в дърво.

Според нея колата не е била снабдена с ефикасна защита срещу сблъсък и защита на резервоара срещу възпламеняване. Кристин Родас твърди, че ако тези системи бяха налични, нейният съпруг и Пол Уокър нямаше да загинат по време на инцидента.

Разследващите катастрофата работеха по няколко версии, сред които механична повреда на колата, отломки по пътя, внезапно спукана гума и др. В крайна сметка разследването, в което се включиха и специалисти от Porsche, достигна до извода, че колата се е движела с двойно по-висока от позволената скорост - около 150 км/час.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase