Мястото, където Уокър и Родас катастрофираха. Снимка: Ройтерс

Докладите от разследването на катастрофата, в която загинаха Пол Уокър и Роджър Родас, потвърждават, че единствената причина за трагичния инцидент е високата скорост, пише LA Times.

Автомобилът, шофиран от бившия състезател Родас, се е движел с над 100 мили в час (161 км/час), сочат резултатите от разследването. Ударът е бил толкова жесток, че двамата мъже са нямали никакъв шанс да оцелеят, става ясно от докладите от аутопсиите.

В следствие на удара Уокър е получил множество фрактури и травматични увреждания, а тялото му е било толкова тежко обгорено, че не е можело да се използва за донорство, каквото е било желанието на актьора. Визуалната идентификация на тялото му също е била невъзможна, пише LA Times. Родас е починал на място от черепно-мозъчна травма.

Спортното Porsche Carrera GT се е ударило странично в дърво и стълб, а купето му се е разкъсало на две. По-рано се спекулираше, че причина за катастрофата е повреда в колата, но тази версия бе отхвърлена.

Преди да загине, Пол Уокър участваше активно в снимките на седмата част на поредицата "Бързи и яростни", където играе главна роля. Филмът ще продължи да се снима, като ще бъде с различен сценарий и ще има премиера на 10 април 2015 г. Първоначално компанията "Юнивърсъл пикчърс" предвиждаше "Бързи и яростни 7" да излезе на екран на 11 юли 2014 г.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase