Снимка: ЗИЛ

Президентът на Русия Владимир Путин не хареса лимузината, която специално за него подготви компанията ЗИЛ. Държавният глава е изпробвал специалната машина, но е открил доста недостатъци, твърди в. "Известия", който се позовава на свой източник в Кремъл.

"Има доста недостатъци, които трябва да се премахнат и по тази причина Кремъл засега се отказва от този автомобил“, твърди източникът на изданието.

"В проведения тест на лимузината участваха специалисти от службата, която се грижи за автомобилите, превозващи президента, премиера и министрите. Те също са на мнение, че в този вид колата не е готова да вози първите хора на държавата", допълва той пред изданието.

От ЗИЛ коментираха, че до момента не са получили нито конкретна поръчка за автомобила, нито официален отказ. Все пак от компанията признават, че за създаването и производството на съвременен автомобил е нужно да се модернизират техническите мощности на завода.

Освен ЗИЛ в разработката на президентската лимузина участват още компанията ГАЗ и руският производител на спортни коли Marussia Motors. Проектът носи името "Кортеж" и предвижда автомобилите за представителни нужди да бъдат пуснати на пазара за свободна продажба.

Освен лимузини трите компании ще произвеждат компактни седани, кросовъри, всъдеходи, миниванове и дори купе-кабриолети. Според разчетите до 8 години тези машини трябва да заемат близо 10% от луксозния сегмент в Русия.

Още любопитни новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase