Porsche 911 Carrera Cabriolet се обезценява най-малко през първите 3 години. Снимка: Porsche

С колко се обезценяват новите коли след 3 години употреба. На този въпрос отговори организацията CAP, независим анализатор и оценител на употребявани автомобили, чието изследване беше публикувано от английското издание Auto Express.

Прогнозата е направена на база на информация, обхващаща над 40 000 нови модела автомобили, които се предлагат в Англия. За отсяването на десетте автомобила, чието обезценяване е най-малко, както и на десетте, чието обезценяване е най-голямо, CAP са използвали само по една модификация на всеки модел.

Според тях след 3 години употреба и изминати 50 000 км, най-много ще падне цената на Volvo S80. За този период и пробег шведската лимузина ще изгуби над 80% от цената си като нова. В челната тройка на най-бързо обезценяващите се автомобили попадат още Proton Persona и Opel Insignia.

При автомобилите, които държат цената си най-дълго, първенец е Porsche 911 Carrera Cabriolet PDK, който след 3 години и 50 000 километра губи по-малко от 45% от цената си като нов. След него в класацията са MINI Roadster и Ferrari 458 Italia.

Като цяло изследването показва, че в най-добрия случай за този период и пробег автомобилите губят около 50% от стойността си. А в най-лошия - над 80%.

Топ 10 на най-бързо обезценяващите се коли, както и Топ 10 на най-бавно обезценяващите се коли, вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase