Снимка: БГНЕС

Нямаме отговор от „Газпром“. Ще осигурим достатъчно природен газ, така че ако нямаме руски газ, да не изпадаме в недостиг. Ще осигурим повече от необходимото, коментира   изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Деница Златева пред bTV.

Още по темата

„Вчера обявихме стартирането на четири търга за доставка на втечнен газ – два краткосрочни за ноември и декември, един средносрочен, с който ще покрием цялата 2023 г. и един изключително стратегически 10-годишен търг, в изпълнение на решението на служебното правителство за увеличаване на капацитета на бъдещия терминал в Александруполис“, заяви Златева.

По думите ѝ предишният подход да се пускат търгове месец за месец е поставило

„Булгаргаз“ в ситуация да осигурява количества и за тази година.

„Има интерес към търговете. Търгът за ноември трябва да приключи на 4 октомври, търгът за декември на 18 октомври, годишният на 4 ноември. Очакваме цената на газа за октомври да бъде под 240 лв.“, каза изпълнителният директор на
„Булгаргаз“.

„Булгаргаз“ все още има действащ договор с „Газпром“ до края на 2022 г., ние, като изрядна страна по договора, продължаваме да го изпълняваме. Пращаме всеки ден заявки за договорените дневни количества, получаваме потвърждения, че нула количества ще бъдат доставени. Предприели сме действия да получим остатъчното количество природен газ по договора, но за нас е изключително важно да осигурим сигурни и надеждни доставки“, каза тя.
 

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 2 месеца

Отговор от Газпром няма да има. Просто Киро такава гадна попара надроби с отказа от заплащането с рубли и най-вече с изгонването на 70-те дипломати, че някой нормален човек щеше да се скрие в ъгъла и поне половин година да не се показва. Но Кирчо си е перде и дори се готви отново да става премиер! Г-н президент, къде ги намерихте тези авантюристи и пишман управляващи на България? Вчера дори ББ се ядоса и ги назова с несъвсем ласкави думи!

14

Анонимен

преди 2 месеца

Да, бе! Всичко минава на ток и твърдо гориво.

13

123456

преди 2 месеца

Ооооо неееее