Снимка: БГНЕС

Мобилни екипи на Агенцията по заетостта са посетили, анкетирали и консултирали над 1000 украински граждани до края на миналата седмица. Почти половината от тях са заявили готовност за започнат работа.

Още по темата

65 на сто от украинците у нас са висшисти, 32 процента със средно образование, но като цяло се предпочита работа в хотели, ресторанти, като продавач-консултанти или касиери, съобщи БНР.

Предпочитаните области за заетост са Варна, Бургас, София-град, София област, Шумен и Пазарджик.

208 работодатели също са попълнили до края на миналата седмица анкетите на агенцията по заетостта, обявили са над
1300 работни места, най много в секторите „Информатика“, „Компютърни науки“, „Комуникационна компютърна техника“,
„Машинно инженерство“, „Електроника“, „Сценични технологии“ и „Туризъм“.

86 на сто от работодателите са готови да наемат украинци веднага. Всеки трети е готов да осигури квартира, всеки четвърти и транспорт до работното място. И през тази седмица мобилните екипи анкетират пристигналите у нас украински граждани в местата, където те са настанени. Запознават ги с условията на труд и офертите за работа.

 

Коментари Напиши коментар

54

Мразя Украйнци !!

преди 1 месец

Здравейте на всички които четете моят коментар. На тези които не го харесват , им пожелавам всичко най ЛОШО както и да ви умрът децата преди вас и после вие след тях :) На тези които са съгласни с мен , благодаря ви от сърце и нека бъдете здрави и щастливи ! Така.. нека започнем..МЯСТОТО НА (ДЕЗЕРТЬОРИТЕ УКРАЙНЦИ ) Е НА БОЙНОТО ПОЛЕ В УКРАЙНА И ТАМ ТРЯБВА ДА СИ ОСТАНАТ ! А ЗА ЖЕНИТЕ КОИТО СА НА ГЪРБА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ЯДЪТ,СПЯТ И КАРАТ КОЛИ ЗА 100БОНА, ИЛИ БАЧКАИТЕ ИЛИ ВЪН ОТ БГ!!!

53

Анонимен

преди 2 месеца

Какви 700 лв ви гонят в кфс ли работите? Май дълго време сте безработни :)

52

50

преди 2 месеца

50 Гнус ме е от теб нищо не разбираш от култура