Електрическите автомобили са бъдещето на автомобилостроенето. Електрическите автомобили ще стават все по-достъпни, пътуването с тях ще е все по-евтино, като пътуването с личен електромобил ще бъде по-евтино от ползването на градския транспорт. Това каза арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България, БРАИТ и на Next.e.GO България, в ефира Bloomberg TV Bulgaria.

Компанията e.GO е основана в Германия и вече има произведени над хиляда автомобила и изминати над милион километра. В момента се изгражда завод в Ловеч, който ще бъде първият завод с нулеви емисии на въглероден диоксид, каза Станиславов.

Преходът от двигателни с вътрешно горене към електромобили ще се случи много бързо, защото всеки един производител ще предлага такива автомобили във всеки един сегмент. Първоначалният разход за покупка на електрически автомобили сега може да е по-висок, но когато се калкулират разходите в дългосрочен план, се вижда, че тези автомобили са по-изгодни. Жизненият цикъл на един такъв автомобил е по-дълъг, посочи Станиславов.

Повече подробности по темата гледайте в  Bloomberg TV Bulgaria
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase